Jak zmírnit ztráty? Klub zvažují, že hráčům sníží platy

Hráč i Barcelony (© marca.es)

Pandemie koronaviru může pro fotbalové kluby znamenat obrovské ztráty, řada z nich proto zvažuje, že sníží hráčům platy.

A to až o desítky procent. Zatímco ve Španělsku se nápad zatím zvažuje, v jiných zemích Evropy k němu už vedení klubů přistoupilo.

Fotbalisté Borussie Mönchengladbach s tím neměli problém, což sportovní ředitel Max Eberl chválil: "Jsem na hráče hrdý, jsou s Borussií v dobrých i zlých časech." Mainz nebo Borussia Dortmund stejný krok připravují, francouzské celky Lyon, Amiens, Montpellier nebo Nimes rovněž. Podle jejich návrhu by si hráči měli přijít na 85 procent obvyklé mzdy. Podobné opatření se chystá v Itálii.

Ve švýcarském Sionu se však iniciativa nesetkala s úspěchem. Podle Daily Mail devět hráčů snížení platu odmítlo a klub jim dá výpověď. Mají mezi nimi být i bývalý hráč Girony Seydou Doumbia a někdejší člen Barcelony Alex Song.

Právě Barcelona jako první v La Lize přišla podle deníku Sport s nápadem, že se pokusí ztracené peníze získat snížením platů. Na ně totiž vydává ročně mezi 507 až 642 miliony eur, tedy okolo 61 procent celkového rozpočtu. Čím déle bude pandemie trvat, tím větší počet klubů půjde stejnou cestou. Podle deníku Marca může koronavirus některé z nich i ohrozit na existenci, a to zejména v případě, že by zůstala letošní sezóna nedohrána.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace