Lednové šetření. Kluby La Ligy skrouhly výdaje na posily o 90 procent

Javier Tebas (© as.com)

Lednové přestupové okno dokazuje, že koronavirus napáchal v pokladnách klubů La Ligy velkou paseku.

Během letošního lednového přestupového okna totiž utratila dvacítka účastníků Primera División za posily pouhých 14 milionů eur. Což je oproti loňsku pokles o devadesát procent. Před rokem činil účet za nové tváře 135 milionů eur.

Velký rozdíl je i v počtu hráčských pohybů, vloni jich bylo během ledna 45, letos zatím 11, z toho pouze tři formou přestupů, v ostatních případech bylo zvoleno hostování.

Naplňuje se tak předpoklad odborníků i šéfa La Ligy Javiera Tebase, jenž před několika měsíci uvedl, že přichází čas odchovanců a hostování. Svá slova připomněl Tebas nyní: "Na přestupovém trhu nejsou velké pohyby a ani nebudou. Jestli si někdo myslí opak, tak nevím, v jakém světě žije. Koronavirus napáchal po ekonomické stránce velké škody, fotbal se změnil a je potřeba se tomu přizpůsobit. Životaschopnost klubů ale myslím ohrožena není, většina jich dokázala dopady pandemie zmírnit správnou úpravou mezd."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace