Fanoušci na tribunách? Možná ještě v letošní sezóně

Fanoušci (© marca.es)

Španělsko bojuje v pandemií koronaviru v poslední době velmi úspěšně, což by se mohlo promítnout i do fotbalu.

Přestože se až dosud bralo za hotovou věc, že fanoušci se vrátí na tribuny nejdříve od příští sezóny a pravděpodobněji až od následujícího kalendářního roku, podle dnešních informací by se mohli na stadiony vydat ještě v letošním ligovém ročníku, ze kterého zbývá odehrát 11 kol.

Několik klubů upozorňuje, že součástí třetí fáze uvolňování by měla být i možnost zaplnit tribuny z jedné třetiny. Ministr kultury a sportu José Manuel Rodríguez Uribes připustil, že návrat příznivců by mohl být rychlejší, než se předpokládalo, ale zároveň nabádá k opatrnosti.

"Myslím, že ze začátku by se mělo hrát bez fanoušků. Musíme dbát v první řadě na bezpečnost a zdraví. Ale je dobře, že je snaha vrátit se k normálu. Pandemie je stále tady a musíme být opatrní. Pokud se bude situace vyvíjet dobře a budou splněna určitá kritéria, poté můžeme začít uvažovat o návratu fanoušků na stadiony," uvedl.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace