Hráči se s La Ligou na plošném snížení platů zatím nedohodli. Představy obou stran se liší o desítky procent

Členové AFE (© as.com)

Jednání mezi La Ligou a AFE (Asociace španělských fotbalistů) o plošném snížení platů v době pandemie koronaviru zatím výsledek nepřinesly. Obě strany budou pokračovat ve vyjednávání tento týden.

AFE smetla ze stolu návrh soutěže, aby kluby daly hráčům neplacené volno, s odůvodněním, že soutěž nebyla ukončena, ale přerušena.

Ke shodě zatím nedošlo ani ohledně snížení mezd. La Liga si přeje jejich plošné pokrácení na 50 procent, AFE navrhuje snížení o 10 až 20 procent v závislosti na tom, jestli se letošní sezóna dohraje a jak (bez diváků či s nimi).

AFE zároveň oznámila, že nepřistoupí na restart soutěže, dokud vše nepovolí španělská vláda. Poté bude trvat na zajištění zdraví hráčů, jejich okolí a široké veřejnosti.

Mnoho klubů se na úpravě výdělků s hráči dohodlo i bez nařízení La Ligy. Barcelona, Espanyol či Atlético tak snížily fotbalistům platy o 70 procent, Leganés či Osasuna o 20 procent.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace