Bude se hrát každý den, slibuje Tebas. Rozšíření koronaviru se nebojí

Javier Tebas (© as.com)

Javier Tebas potvrdil, že pracuje s 12. červnem jako datem, kdy by se měla znovu začít hrát La Liga.

Prezident soutěže také uvedl, že se fanoušci mohou těšit na fotbal každý den. Rozšíření koronaviru v některém z týmů Primery, jako se tomu stalo v německých Drážďanech, kde muselo celé mužstvo na dva týdny do karantény, se nebojí.

"Bude záležet na pokynech vlády, ale 12. červen se mi líbí. Budeme se muset přizpůsobit novým okolnostem. Zápasy budou stejné, ale bez diváků. Během zápasu je prakticky nemožné se nakazit, takže rozhodující bude, jak se budou hráči chovat doma, jestli budou dodržovat všechna nařízení. Proto je žádám, aby pokyny ministerstva zdravotnictví respektovali. Pokud tak učiní, neměli by být žádní nakažení. Není možné, aby za námi přišel klub s tím, že má pět infikovaných, to by byla nedbalost. Pokud dodržujete nařízení a pokyny, nemůže se stát to, co se stalo v Drážďanech. Německý klub je na posledním místě druhé ligy..." řekl Tebas.

"Primera i Segunda skončí současně. Po 35 dnů se bude hrát fotbal každý den. Že je proti restartu La Ligy i nesouhlas? Já bych to nesouhlasem nenazval, spíše ignorantstvím. Fotbal není sportem, ve kterém by hrozil snadný přenos nemoci. Riziko bude v podstatě nulové, protože se budou dělat testy, jejichž chybovost je jen okolo 5 procent. Existuje studie, podle které jsou hráči během zápasu v přímém kontaktu maximálně 67 vteřin. Riskantní by bylo, kdyby šlo o 15 minut."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace