Koronavirus zasáhl další kluby. Podle Tebase se přesto La Liga znovu rozjede do poloviny května

Javier Tebas (© marca.es)

Ve Španělsku je koronavirem zasaženo čím dál více klubů, prezident La Ligy Javier Tebas přesto prohlásil, že soutěž se znovu rozjede do poloviny května.

Ve Valencii je nakaženo 35 procent členů prvního týmu a vedení Netopýrů se obává, že brzy se virus rozšíří na celé mužstvo. Espanyol potvrdil šest nakažených, Alavés dokonce patnáct. Další celky čekají na výsledky testů, které jim La Liga nařídila. Odmítl jen Valladolid s odůvodněním, že žádný hráč nemá příznaky a testy se mají nechat pro kolektivy, které je více potřebují.

Podle Javiera Tebas je klíčový odklad mistrovství Evropy na příští rok, což dá ligovým více času k dokončení: "Fotbal je na tom stejně jako společnost, je čím dál více nakažených, protože křivka stoupá. Bude tomu tak minimálně další dva týdny. Naštěstí je ve fotbale velký počet lékařů a hráči nepatří do rizikové skupiny. Do poloviny května se La Liga znovu rozjede. Bude záležet na vývoji pandemie. Může to být i dříve, ale polovinu května bereme jako nejpozdější termín. Bez diváků? To bude záležet na pokynech vlády."

"Nechceme nic měnit na letošní ani příští sezóně. Nemyslíme na to. Přemýšlíme v krátkodobém horizontu. Pokud by bohužel nastala jiná situace, budeme mít více času hledat dlouhodobá řešení. Ale teď na to nemyslíme. UEFA nám hodně pomohla odložením eura, což nám dá dostatek času. Všechny evropské ligy se snaží najít jednotné řešení."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace