Kluby mají podle Tebase zapomenout na přestupy a zaměřit se na odchovance a hráče z hostování

Javier Tebas (© as.com)

Pandemie koronaviru změní i fotbalový svět, zejména jeho ekonomickou stránku.

Toho si je vědom i prezident La Ligy Javier Tebas, jenž klubům při videokonferenci vzkázal, že mají "zapomenout na přestupy" a místo toho se "zaměřit na odchovance a hráče, které uvolnily na hostování".

Zatímco vloni utratily celky La Ligy za posily více než miliardu eur, v krátkodobém až střednědobém horizontu se nedá očekávat, že by vzduchem létaly vysoké přestupové částky.

Pandemie vyprázdnila klubové pokladny a v nejbližších měsících je nepomůže znovu zaplnit příjem ze vstupného, neboť se očekává, že fanoušci budou na tribuny vpuštěni nejdříve na začátku příštího roku. Prodané vstupenky přitom tvoří značnou nemalou rozpočtu.

Koronavirus navíc může kluby vystrašit a donutit je k vytváření rezerv. Fotbal proto musí hledat novou cestu. Odborníci predikují, že může mít podobu hráčských výměn po vzoru hokejové NHL či zavedení platových omezení.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace