La Liga kvůli koronaviru zápasy odkládat zatím nebude. Mohou se však hrát bez diváků

Fanoušci Alavésu (© as.com)

Zatímco v italské Serii A bylo kvůli hrozbě koronaviru už několik zápasů odloženo, La Liga tak drastický zásah do soutěže neplánuje. Zatím.

Uvedl to její prezident Javier Tebas, jenž ale připustil, že některá střetnutí by se mohla hrát bez diváků. To by se mohlo týkat už víkendového utkání mezi Alavésem a Valencií, město Vitoria-Gasteiz totiž ve Španělsku patří nemocí mezi nejpostiženější.

"Neuvažovali jsme o odložení El Clásica ani žádného jiného zápasu, ale v neděli jsme založili komisi, která se bude situací kolem koronaviru zabývat. Zvažujeme možnost, že by se některé zápasy odehrály za zavřenými dveřmi, a až pokud to nebude možné, budou odloženy. Máme náhradní termíny, kdy by se mohly odehrát. Děláme předběžná opatření, abychom poté nemuseli improvizovat," uvedl Tebas.

Ve Španělsku platí ohledně koronaviru první výstražný stupeň ze tří a vláda zatím nezakázala žádné akce, během kterých se shromažďuje velké množství lidí. Nelze však vyloučit, že tak učiní v případě, že by se nákaza i nadále šířila.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace