Koronavirus se šíří La Ligou, objevil se v polovině klubů. Ohrozí start nové sezóny?

Hráči se obvykle nakazí na dovolené... (© marca.es)

Do La Ligy dorazila druhá vlna koronaviru, pandemie se šíří kluby a ohrožuje start ročníku 2020/2021.

Nová sezóna má začít v polovině září, mluvčí soutěže nechtěl situaci komentovat a jen uvedl, že v současnosti je prioritou dohrání play-off Segundy, které koronavirus rovněž výrazně poznamenal.

Celkem se v deseti mužstvech La Ligy objevilo 21 nakažených. Někteří se sami "přiznali" na sociálních sítích, jména dalších vypátrali novináři. Vesměs jde o lehký průběh, po kterém se hráči po krátkém pobytu v karanténě mohou vrátit k tréninku. Obvykle platí, že se fotbalisté nakazili na dovolené.

Nechtěným rekordmanem je Athletic s 6 nakaženými (Williams, Sancet, Unai López, Larrazabal, Córdoba a Núñez), dalšími postiženými jsou Atlético (Correa a Vrsaljko), Barcelona (Todibo), Osasuna (Arrasate), Valencia (2), Betis (Loren), Huesca (2), Granada (Gonalons), Alavés (3) a Celta (2). Po konci uplynulého ligového ročníku navíc nemoc postihla Mariana (Real Madrid) a Gudelje (Sevilla).

Návrat fotbalového prostředí k normálu se každým dnem více komplikuje, vysoký počet nakažených ovlivňuje přípravu na novou sezónu. Nikdo si netroufne odhadnout, zdali začne v plánovaném termínu a za jakých podmínek...

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace