Kondiční kouč Betisu: Hráče připravím během tří dnů. Lopetegui hovoří o pěti týdnech

Julen Lopetegui (© marca.es)

Pandemie koronaviru ve Španělsku slábne a naopak sílí snaha co nejdříve znovu rozjet pozastavenou La Ligu. Jenže i v tomto případě platí, že co člověk, to názor.

Někteří hráči se nemohou návratu dočkat, jiní nechtějí nastoupit, dokud jim nebude zaručena stoprocentní ochrana zdraví. Velmi radikálně se liší pohled na věc v Betisu a Seville, městských rivalech.

Kondiční trenér Betisu Marcos Álvarez uvedl, že "pokud bude muset připravit tým během tří dnů, nezbyde mu nic jiného, než tak učinit". "Pokud hráči dodržovali v uplynulých šesti týdnech tréninkový program a všichni budou mít stejné podmínky, můžeme být připraveni rychle. Myslím, že by stačila příprava čtyři pět dnů a mohlo by se hrát," dodal. Álvarezovo vyjádření potěšilo prezidenta La Ligy Javiera Tebase, jenž reagoval spokojeně: "Vyjádření kondičního trenéra Betisu je oproti různým negativním vizím pozitivní, profesionální a realistické. Jsme si jistí, že brzy budeme trénovat, hrát a dokončíme soutěž stejně jako v Německu a dalších zemích Evropy."

Podle trenéra Sevilly Julena Lopeteguiho však bude potřeba výrazně delší čas: "Je potřeba se přizpůsobit a mít srovnané priority. Mezi ty mé patří fyzické a mentální zdraví hráčů. Myslím, že budeme potřebovat čtyři až pět týdnů přípravy, pokud se má hrát zápas každé tři dny. Pro všechny je to nová situace a musíme na ni být dobře připraveni. Je tu jeden precedens - severoamerická NFL (Liga amerického fotbalu) měla v roce 2011 pauzu tři měsíce, a když byla obnovena, během prvního měsíce si 12 hráčů přetrhlo achilovku. Přitom celosezónní průměr byl 5 takových zranění."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace