La Liga rozeslala klubům pravidla, podle kterých se začnou vracet k tréninku

Omezení se týká i kuchařů (© marca.es)

La Liga stále věří, že se letošní sezóna i přes přerušení kvůli koronaviru dohraje. Včera vedení soutěže rozeslalo všem klubům informace, podle kterých se začnou vracet k tréninku.

Konkrétní data ale v dokumentu uvedena nejsou, neboť vše bude záviset na průběhu pandemie.

Devatenáctistránkový bulletin je rozdělen do tří kapitol. První se věnuje individuálními tréninku, druhá -za předpokladu, že vše půjde dobře a nebude se zvyšovat počet nakažených - tréninku ve skupině a třetí tréninku ve skupině s míčem.

Důraz je kladen na dodržování bezpečnostních opatření nařízených vládou, ve spisu je i několik zajímavostí. O stravu se bude starat v každém klubu jediný kuchař, který bude moci nakupovat suroviny jen dvakrát týdně a bude muset kuchyň i uklízet a v případě nepřítomnosti zamykat.

Po každém použití bude muset být vyčištěn odpadkový koš, a to prostředkem s obsahem alkoholu 96 procent. Fyzioterapeuti se budou věnovat jen zraněným fotbalistům, s jinými hráči nemají přijít do styku. Omezení bude platit i pro posilovny, kde bude moci cvičit pouze jeden až dva hráči podle její velikosti.

Přísný bude začátek individuálního tréninku na stadionu. Na trávníku budou moci být v jednu chvíli jen dva hráči - jeden na každé straně hřiště. Stravu budou fotbalisté dostávat zvlášť se jmenovkou a číslem, jíst budou ve svých domovech.

Zatímco La Liga i nadále věří v restart soutěže, některé kluby po pondělní online schůzi začíná brát jako reálnou i variantu, že letošní sezóna se nestihne dohrát. To by hrozilo, pokud by se La Liga znovu nerozjela nejpozději do konce června.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace