Svaz připustil, že by současné pořadí La Ligy mohlo být konečné. Sklidil za to kritiku

Javier Tebas (© marca.es)

Španělský fotbalový svaz (RFEF) připustil možnost, že se letošní ročník La Ligy kvůli pandemii koronaviru nedohraje.

V takovém případě by podle svazu platilo pořadí po posledním odehraném kole (27.) jako konečné a na jeho základě by postoupily týmy do evropských pohárů - Barcelona, Real Madrid, Sevilla a Real Sociedad do Ligy mistrů a dvojice Atlético a Getafe do Evropské ligy, kam by ji skrze Copu - pokud by se finále proti Realu Sociedad rovněž neodehrálo - doprovodil Athletic (pokud by Athletic prohrál, do Evropské ligy by postoupila v lize sedmá Valencia).

Návrh svazu popudil šéfa La Ligy Javiera Tebase, jenž ho rázně odmítl. Podle Tebase nemá REF právo určovat pravidla soutěže, kterou neorganizuje, a postupující do evropských pohárů musejí vzejít z konečného pořadí ligy po všech odehraných zápasech.

Podobně argumentuje i prezident Getafe Ángel Torres: "Do tohoto tématu by se svaz vůbec neměl pouštět, nemá na to kompetence. Nevím, s jakým cílem to svaz udělal. Vytáhl z rukávu něco, o co nikdo nežádal. UEFA zrušila mezinárodní turnaj (Euro), aby upřednostnila domácí soutěže, které se mají dohrát. Není možné měnit pravidla v průběhu sezóny. Prvním kritériem při bodové shodě je vzájemná bilance a my jsme Real Sociedad porazili. Getafe je skromný klub a já budu bránit jeho zájmy, jak budu moci."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace