Největší finanční problémy má Barcelona. Získala by pohár, řekl Tebas. Real Madrid se s pandemií dokázal vypořádat

Javier Tebas (© marca.es)

Javier Tebas zhodnotil finanční situaci klubů La Ligy s ohledem na pandemii koronaviru.

Ta nejvíce postihla Barcelonu, což potvrdil i prezident La Ligy: "Ztráty dosáhnou 733 milionů eur, asi polovina z nich připadá na Barcelonu. Získala by pomyslný pohár, tak to zkrátka je. Téměř vše je kvůli covidu, ale jiné kluby odvedly v boji s pandemií lepší práci. Real Madrid vyvinul velké úsilí a jeho ztráty jsou oproti těm barcelonským výrazně nižší."

Podle Tebase je ale Barcelona na dobré cestě, aby získala zpět ekonomickou rovnováhu: "Barcelona jde správnou cestou. Současné vedení má zkušenosti z jiných klubů, ví, že normy se nemění, a snaží se snížit výdaje na platy. Nemůžeme dělat zvláštní normu pro Messiho, pro Haalanda..."

Tebas sice pochválil Real Madrid, zároveň však popíchl jeho prezidenta Florentina Péreze, jenž chtěl založit Superligu pro elitní kluby, neboť podle něj hrozí evropské kopané krach: "Nekrachuje, jak říkal, vůbec ne. Real Madrid se vypořádal s pandemií skvěle, nejlépe z Evropy, to je potřeba uznat. Krach, o kterém prezident Realu Madrid mluvil, se jeho klubu netýkal."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace