Fotbalista může hrát zápas každých 48 hodin, myslí si Gudelj

Nemanja Gudelj (© marca.es)

Pokud se letošní sezóna La Ligy po nucené pauze kvůli koronaviru znovu rozjede, zřejmě to bude v rychlém tempu, aby se stihlo dohrát zbývajících 11 kol. Podle záložníka Sevilly Nemanji Gudelje by to neznamenalo žádný problém.

Osmadvacetiletý srbský reprezentant je přesvědčen, že profesionální fotbalisté jsou na velkou zátěž připraveni.

"Pokud se fotbalista správně stravuje a odpočívá, může hrát zápas každých 48 hodin. Máme široký a silný kádr. Každý ze spoluhráčů vám řekne to samé. Pro nás by to žádný problém neznamenalo," prohlásil Gudelj.

"Na prvním místě je zdraví. Ale jsme fotbalisté, chceme hrát zápasy, ať je to v červnu nebo červenci. Snad se podaří vše vyřešit co nejdříve, abychom se mohli vrátit do normálu a hrát. Zatím trénujeme doma, mám velkou zahradu a v prvním týdnu jsem nakoupil několik strojů, abych mohl cvičit."

Gudelj je připraven i na snížení platu, ke kterému kluby takřka jistě dříve či později přistoupí. "Je zvláštní o tom hovořit, protože Sevilla nám zatím nic neřekla. Pokud La Liga a kluby vydělávají kvůli televizním právům méně, je normální, že hledají řešení, jak ztráty snížit."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace