Mzdy si snížíme a pomůžeme zaměstnancům, potvrdil Messi a znovu se opřel do vedení

Lionel Messi (© marca.es)

Fotbalisté Barcelony souhlasí se snížením mezd o 70 procent, potvrdil to Lionel Messi na sociální síti.

Argentinec chtěl v příspěvku vysvětlit situaci. Barcelona totiž původně oznámila, že k ERTE (zákonu, který povoluje ve výjimečných situacích snížit platy) přistoupí i bez souhlasu zaměstnanců s cílem zmírnit ekonomické ztráty kvůli pandemii koronaviru. Všechny sportovní sekce klubu kromě fotbalové už snížení výdělků v minulých dnech schválily, což směrem k fotbalistům vyvolalo vlnu kritiku. Podle Messiho byla neoprávněná, největší hvězda se navíc znovu opřela do klubového vedení.

"Ohledně hráčů prvního týmu a jejich platů během stavu nouze se toho hodně napsalo. Především chceme ujasnit, že jsme vždy byli nakloněni snížení platů, protože naprosto chápeme, že jde o výjimečnou situaci. VŽDY jsme byli prvními, kdo klubu pomohl, když o to požádal. Leckdy jsme tak učinili i z vlastní iniciativy, když jsme to považovali za důležité a potřebné. Proto nás překvapuje snaha z vnitra klubu, aby byla pozornost upřena na nás a vyvinutí tlaku, abychom udělali něco, co jsme vždy udělat chtěli. Dohoda se zkrátka jen odložila o několik dnů, protože jsme se snažili najít nejlepší způsob, jak klubu a zaměstnancům v tak těžké chvíli pomoci. Z naší strany oznamujeme, že kromě snížení platů o 70 procent po dobu trvání stavu nouze budeme také podporovat zaměstnance klubu, aby mohli během této doby i nadále pobírat sto procent mzdy. Jestliže se vyjadřujeme až nyní, je to z důvodu, že jsme hledali nejlepší reálná řešení pro pomoc klubu, ale také těm, kteří na situaci doplatí nejvíce. Nechceme se rozloučit bez přání hodně zdraví a síly všem, kteří těžko prožívají tyto složité chvíle, stejně jako těm, kteří trpělivě čekají na konec krize ve svých domovech. Brzy se z toho dostaneme a učiníme tak všichni společně.Visca el Barça y visca Catalunya (Ať žije Barça a Katalánsko)," uvedl Messi.

Ze strany Messiho jde o další ostrý příspěvek směrem k vedení. Před několika týdny se 32leté opoře nelíbila slova sportovního ředitele Abidala, který naznačil, že za odvoláním trenéra Ernesta Valverdeho stáli hráči.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace