Podle Mendilibara nemůžou UEFA ani FIFA prodloužit hráčům platnost smluv

José Luis Mendilibar (© as.com)

Pokud se má letošní sezóna po pandemii koronaviru dohrát, téměř jistě se protáhne minimálně do července, což může znamenat problém kvůli hráčským smlouvám.

Řada kontraktů totiž vyprší 30. června, a přestože UEFA a FIFA pracují s variantou, že je plošně prodlouží až do konce sezóny, podle trenéra Eibaru José Luise Mendilibara na to nemají právo.

"Přerušení ligy původně mělo trvat 15 dnů a od té doby se jen prodlužuje a prodlužuje. Nemá cenu v současné chvíli něco říkat. Návrhy na dohrání sezóny je skoro nemožné splnit. Smlouvy končí 30. června a myslím, že UEFA a FIFA nemohou říci, že se prodlouží do konce sezóny. To by musel rozhodnout soud," uvedl zkušený kouč.

"Navíc nejde jen o naši ligu, ale o další soutěže v Evropě. V každé zemi probíhá onemocnění v jiném tempu. Bylo by hodně složité vše sladit tak, aby se dohrály Evropská liga a Liga mistrů. Vůbec nevíme, co se stane. Nelíbí se mi, že se dělají plány, když ve skutečnosti nevíme s jistotou vůbec nic. Nejdříve musejí přestat umírat lidé, až pak můžeme řešit fotbal."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace