Fotbal po 93 dnech. Jaký bude?

Stadion Pizjuán (© as.com)

Stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána se dnes jako první otevře po pauze kvůli koronaviru, byť jen pro hráče, fanoušci musejí zůstat doma.

Přesně 93 dnů - tedy tři měsíce - uběhly od posledního mače nejvyšší soutěže, než jí zákeřná nemoc vystavila stopku.

Jaký fotbal se vlastně vrátí? Možná vyrovnanější. Data z Německa, kde se začalo hrát s předstihem, říkají, že absence příznivců na tribunách výrazně zvyšuje šanci hostujících týmů na úspěch. Ve zbývajících 110 zápasech ročníku se bude moci využít pět střídání, nominace nebude 18členná, nýbrž 23členná. Oproti původním odhadům se nebudou udělat karty za plivání či obejmutí během gólové oslavy.

Mužstva budou cestovat k zápasům až v den výkopu, na stadionu bude "se vším všudy" nejvýše 230 lidí. Diváci se mohou kromě možnosti zapnout si u televize umělou zvukovou i obrazovou atmosféru těšit na hvězdy, pro které měla sezóna předčasně skončit. Nečekaná pauza dala Suárezovi, Hazardovi, Asensiovi, Diegu Costovi či Chimy Ávilovi čas na doléčení šrámů.

Hrát se bude každý den, tedy i v pátek a pondělí. Časy střetnutí budou začínat nejdříve v 19:30, jen o víkendu, pokud to počasí dovolí, se může předehrávat už ve 14:00 či 17:00.

La Liga je zpět. Bude jiná, zvláštní, ale znovu plná emocí. Jen pro připomenutí - tabulku vede Barcelona a nejlepším střelcem je Lionel Messi.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace