Courtois: Titul pro Barcelonu by byl nespravedlivý, byli jsme lepší tým

Thibaut Courtois v zápase proti Barceloně (© marca.es)

Thibaut Courtois věří, že se kvůli pandemii koronaviru přerušená ligová sezóna dohraje a Real Madrid stihne předehnat Barcelonu.

Podle belgického brankáře by bylo nespravedlivé, kdyby byla soutěž přerušena a titul udělen Barceloně, která je v čele tabulky o dva body právě před Realem Madrid.

"Jsme jen dva body za Barcelonou a můžeme se stát mistrem, takže by byla smůla, kdyby se sezóna ukončila. Pokud by se ve Španělsku rozhodlo, že titul získá Barcelona, připadalo by mi to nespravedlivé. V jednom zápase jsme s nimi remizovali a ve druhém je porazili, takže jsme ukázali, že jsme lepší tým. Jsme dva body pozadu, takže bych s ukončením sezóny nesouhlasil. V případě Liverpoolu v Anglii je to jiné, protože má velký náskok na druhého. Rád bych sezónu dokončil," uvedl Courtois.

"Liga je založena na tom, že se odehrají všechny zápasy. A ještě jich zbývá jedenáct. Na rozhodnutí o mistrovi je příliš brzy. Kdyby se měl určit mistr v nedohrané sezóně, bylo by lepší žádného neurčovat. Samozřejmé je, že zdraví je na prvním místě. Je potřeba mít stoprocentní jistotu, že návrat k fotbalu bude bezpečný. Zatím jsou jedinou jistotou středeční testy (na koronavirus), po nich se uvidí, jestli se vrátíme k tréninku."

Courtois byl v sezóně kritizován, poté se však dostal do skvělé formy. Zlomový byl podle brankáře zápas Ligy mistrů proti Galatasarayi: "Od začátku se cítím dobře, i když je pravda, že v září se nějaká kritika objevila. Ale zachoval jsem klid, protože znám svou hodnotu a kvality. Klíčový zápas pro mě byl proti Galatasarayi, předvedl jsem tři dobré zákroky a udržel tým ve hře. Před tím utkáním mě označovali za průhledného, po něm za zeď. Museli svá slova přehodnotit. Samozřejmě je lepší být zeď než průhledný."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace