Ter Stegen přiznal, že uvažoval o odchodu z Barcelony

Marc-André ter Stegen (© marca.es)

Marc-André ter Stegen je oporou Barcelony, kterou mnohokrát svými zákroky zachránil. V jednu chvíli ale německý reprezentant uvažoval, že Camp Nou opustí.

A to když se důvěra, kterou mu klub vyjadřoval, neodrážela v počtu startů. "Když se o mě začala Barcelona zajímat, byl jsem devatenáctým rokem v mém oblíbeném klubu, městě a domově. A pak se objevil Andoni Zubizarreta (tehdejší sportovní ředitel Barcelony), vysvětlil mi, co to obnáší být brankářem Barcelony, historii klubu a co ode mě očekávají. Přesvědčil mě. Rozhodl jsem se správně, i když byla chvíle, kdy jsem uvažoval o odchodu. V klubu mi neustále říkali, ať jsem v klidu, že mám jejich plnou důvěru, jenže pak vidíte, že skutečnost taková není. Claudio (jenž v té době dělal jedničku) chytal dobře, po konci druhé sezóny jsem musel učinit rozhodnutí. Klub nakonec Brava prodal, což mi nepochybně pomohlo."

"Myslím, že jsem neměl problém se přizpůsobit novému prostředí. Líbí se mi způsob hry Barcelony, její filozofie, styl a mentalita týmu. Je to odlišné od většiny ostatních klubů," dodal Ter Stegen. "Každý brankář je jiný a nelze říci, že nějaký styl je lepší než jiný. Nejdůležitější je chytit míč. To je stejné i v Barceloně, kde ale musíte umět hrát i nohama. Klíčové je, aby brankář zapadl do týmu. Například Oblak pasuje skvěle do Atlética, Ederson zase do Manchesteru City."

Šestadvacetiletý Ter Stegen přestoupil do Barcelony v roce 2014 a vypracoval se mezi nejlepší světové brankáře. Roli jedničky Katalánců plní třetí sezónu.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace